PREDSTAVLJANJE ROMANA „JUSTICIJO, DIGNI GLAVU“ PAVICE VELJOVIĆ

Nenad 17. октобар 2018. 0
PREDSTAVLJANJE ROMANA „JUSTICIJO, DIGNI GLAVU“ PAVICE VELJOVIĆ

Galerija Kulturnog centra Paraćin,
sreda 17. oktobar 2018. u 19 časova.
Predstavljanje romana „Justicijo, digi glavu“ Pavice Veljović.
Ulaz slobodan.
Pavica Veljović rođena je 13.03.1978 u Novom Sadu. Detinjstvo je provela u malom sremačkom selu Krušedolu. Ljubav za knjige i pisanu reč „pronosi“ kroz život od svoje osme godine kada je napisala prvu pesmu o svom dedi.
Na razvoj njenog talenta za pisanje tokom osnovnoškolskih dana uticaj j e imala nastavnica srpskog jezika Elizabeta Pejčinovska uz čiju pomoć je osvojila mnogobrojne literarne nagrade, a njeni radovi i lik bili su medijski ispraćeni.
Nevelika ambicija ne pomera je dalje od ljubavi za pisanu reč koju je u zrelim godinama uokvirila najpre knjigom aforizama „Sizife, promeni ruku“ ( u izdanju KUA „Artije“ iz Paraćina, 2014 ), a tri godine potom takođe u saradnji sa Književno-umetničkom asocijacijom „Artija“ čiji je i član objavila roman u pričama „Justicijo, digni glavu“. Pored aforizama i proze Pavica Veljović piše i pesme, humorističke skečeve za TV izvođenje, dečiju poeziju, prozu i aforizme, crtice…
Član je BAK-a ( Beogradski aforističarski krug) i jedan od autora na sajtu „Direktna reč“. Uvrštena je u više Zbornika i Antologija kratkih priča i aforizama, potom je učesnik mnogobrojnih međunarodnih i domaćih festivala satire i humora, nagrađivana za aforizam, objavljivana u dnevnoj štampi, fanzinima i časopisima za satiru i humor.
Najnovije delo „Justicijo, digni glavu“ po oceni kritičara i kolega izdvaja je kao hrabrog autora čiji duh ne miruje i stavlja je mimo uobičajene forme savremenog stvaralaštva ocenjujući je kao jedinstvenog, autentičnog, originalnog autora.Po profesiji je medicinska sestra-tehničar, majka i supruga, koja gaji ljubav za knjige i pisanu reč, decu, cveće, životinje i dobre međuljudske odnose. Živi i stvara u Surčinu.

Napišite komentar »