TURNEJA “SLOBODNE ZONE” U 40 GRADOVA SRBIJE!

kulturni centar 8. јун 2015. 0
TURNEJA “SLOBODNE ZONE” U 40 GRADOVA SRBIJE!

TURNEJA “SLOBODNE ZONE”  od ponedeljaka 8.jun do petaka 12. jun od 20.00 časova; ulaz slobodan

GALERIJA KULTURNOG CENTRA PARAĆIN;

RASPORED EMITOVANJA FILMOVA
- Ponedeljak 8.jun od 20 časova „SO ZEMLJE“
- Utorak 9.jun od 20 časova „20000 DANA NA ZEMLJI“ 
- Sreda 10.jun  od 20 časova „OMAR“ 
- Četvrtak 11.jun od 20 časova „O KONJIMA I LJUDIMA“ 

- Petak 12.jun  od 20 časova „DOLAZIMO KAO PRIJATELJI“ 

TURNEJA “SLOBODNE ZONE” U 40 GRADOVA SRBIJE!

Filmski festival Slobodna zona ponovo kreće na Turneju na kojoj će posetititi preko 40  gradova Srbije.

Posetiociprojekcija će tokom maja i juna imati priliku da vide izbor od 5 filmova koje je beogradska publika izglasala za najbolje na poslednjem, desetom izdanju festivala, koji je u novembru 2014. godine posetilo više od 23 000 gledalaca. Realizaciju ovogodišnje Turneje su podržali Erste banka i Movies that matters .

Na programu će se naći pobednik po izboru publike film  So zemlje, nemačkog reditelja Vima Vendersa, koji obrađuje 40 godina bogate karijere fotografa Sebastia Salgada i njegovo putovanje kontinentima prateći večno menjajuće čovečanstvo, svedočeći svojim aparatom nekim od najznačajnijih događaja skorije istorije. Film kojim je svečano otvorena deseta jubilarna Slobodna zona pred prepunim Sava Centrom i koji je doživeo četiri festivalske reprize na zahtev publike, 20 000 Dana na Zemlji, rediteljskog dvojca Ijana Forsajta i Džejn Polard, prati muzičara i autora Nika Kejva i njegov dvadesethiljaditi dan života, takođe će biti predstavljen publici širom Srbije. Film pruža iznenađujuće iskren uvid u umetnički proces, bavi se pitanjem šta nas čini onim što jesmo i slavi moć transformacije koju nam kreativnost nudi.

Publika će imati priliku da vidi i poslednji film priznatog palestinskog , Hani Abu Asada, Omar, napeti triler koji drži pažnju od početka do kraja o izdaji, navodnoj i realnoj, u okupiranim teritorijama Palestine.

Na repertoaru ovogodišnje Turneje nalazi se i ostvarenje islandskog reditelja, Benedikta Erlingsona O konjima i ljudima, urnebesan i čudesan debitantski film i jedinstvena oda vezi izmedju ljudi i konja na Islandu, kao i dokumentarni film Huberta Saupera, Dolazimo kao prijatelji, koji raskrinkava podmukle metode savremenog kolonijalizma.

Napišite komentar »