PREDSTAVLJANJE ROMANA „PETRUŠKI ZMAJ“ I „ZOV KRVI“ MILENE STOJANOVIĆ

Nenad 26. фебруар 2018. 0
PREDSTAVLJANJE ROMANA „PETRUŠKI ZMAJ“ I „ZOV KRVI“ MILENE STOJANOVIĆ

Galerija Kulturnog centra Paraćin, ponedeljak 26. februar 2018. u 19 časova

Predstavljanje romana „Zov krvi“ Milene Stojanović.

Ulaz slobodan.

Promocija romana Petruški zmaj i Zov krvi, autorke Milene Stojanović. Na promociji će, pored autorke, o romanima, govoriti Valentina Gojović – profesorka srpskog jezika.
Muzička podrška: Aleksandar Cupara.

U prvom delu trilogije Proročanstvo bogova, Petruški zmaj, imali ste prilike da se upoznate sa drevnim proročantstvom, izrečenim od samih slovenskih bogova. Obilje likova, čudnih bića iz slovenske mitologije, interesantne borbe. Veliki broj neverovatnih spletki, ljubavi, razočarenja, ali i prelepih opisa prirode, starih obreda, mesta…

Da li je zov krvi stvarno toliko jak? Kakva se borba odvija u dečacima koji mogu da preuzimaju životinjska obličja? Da li će uspeti da pronađu brata, o kome jedino znaju da se zove Pavle?

Ko će pomoći dečacima da se ujedine? Ko pomaže Morani? Da li su samo Srbi oni kojima se dešavaju neobične stvari, ili se još neko umešao?

Kako se zadesilo da se sprema veliki boj, turske i srpske vojske, i šta je njemu doprinelo, čitajte na stranicama romana Zov krvi!

O autoru:

Rođena 21.03.1988. godine u Paraćinu. Završila osnovnu školu Momčilo Popović – Ozren, srednju ekonomsko-trgovinsku školu u Paraćinu, i Fakultet za menadžment.

Piše priče sa elementima slovenske mitologije u koju je veliki zaljubljenik. Inspiraciju nalazi u muzici, slikama, prirodi. U slobodno vreme pored pisanja obožava da čita i svira bas gitaru.
Poslednjih godina se veoma interesuje za slovensku mitologiju i religiju, i često o tome piše u  svojim pričama, pa neretko kažu da su kao bajke.

Cilj joj je da kroz svoje pisanje, pokaže narodu da nije najbitnije imati para, dobre automobile, bogatstvo, već da ima onih starih vrednosti na koje su svi zaboravili, na veru, poštenje, zdravlje, pretke. Jedina je devojka mlađa od 30 godina, u Srbiji, koja piše epsku fantastiku, i jedina koja piše o slovenskoj mitologiji i srednjevekovnoj Srbiji, njenim legendama, istoriji, i događajima, kao i zaboravljenim mestima i običajima, koji su vezani za taj period. Mnogi čitaoci kažu da Milena zna da napravi zaplet ravan Dž. K. Rouling, koja joj je jedna od uzora.

Preko 100 priča joj je objavljeno na raznim sajtovima, u raznim zbornicima i magazinima, u zemlji i inostranstvu. Dobitnica je brojnih nagrada za kratke priče.

Član je Društva za negovanje tradicije, kulture, umetnosti, turizma i ekologije „PETRUS“ Zabrega, i književnih klubova „Mirko Banjević“ i „Dušan Matić“.

Napišite komentar »