KONCERT OPERSKE DIVE MILICE ILIĆ „VIAGGIO DELLA VITA“

Nenad 10. јул 2021. 0
KONCERT OPERSKE DIVE MILICE ILIĆ „VIAGGIO DELLA VITA“

Prvi koncert pod nazivom „Viaggio della vita“ u svom rodnom gradu operska diva Milica Ilić imaće 10. jula u paraćinskom Pozorištu. Zahvaljujući našoj sugrađanki i njenom izvođenju operskih dela, ljubitelji klasične muzike biće u prilici da odputuju do Španije, Francuske, Italije, Nemačke, Engleske, Amerike, Australije.
Milica Ilić se u tinejdžerskim godinama preselila na južnu hemisferu i započela svoje prve ozbiljne studije pevanja na Novom Zelandu, da bi konačno diplomirala na konzervatorijumu u Kvinslendu u Brisbejnu, Australija. Nakon pobeda na mnogim takmičenjima, uključujući australijsko nacionalno takmičenje Estedfod i takmičenje Dame Džoun Suterlend, postala je finalistkinja prestižnog takmičenja Mekdonald Aria sa sedištem u Sidneju i pobednica je Međunarodnog takmičenja Opera De Tenerife i Salicedoro u Italiji. Njeni nastupi uključuju uloge Lucije u Licija di Lemermur, Rosina u Il Barbiere di Silviglia, Violeta u La Travaita, Klothilda u Normi, Fraskvuita u Karmen, Susana i Barbarina u Le noce di Figaro, Cunegonda u Candide, Despina u Cosi fan Tute, Amore u Orfeo ed Euridice, Sofia u Verther, Naneta u Falstafu, Oskar u Balo u Masčeru, Papagena u Die Zouberflute, kasnije zapaženi Kunigin die Naht u produkciji Opere Australija, osmišljen od strane Julije Tejlor i Gilde u Verdijevom Rigoletu. Trenutne pripremljene uloge uključuju Paminu, Gildu, Musetu, Masenetov Manon i Thais. Milica Ilić je pevala uloge u Operi Australija, Ksian Simfonijskom Orkestru, Teatro Comunale Liciano Pavaroti Modena, Opera Kvinslend, Teatar Sociale Trendo, Zapadna Opera Australije, Alto Teatar, Esen, Teatar Verdi Trieste, Brisbejn Festival, Opera Tenerife, Makau Musički Festival, Gala Koncerti u Milanu za Amici Dela Scala, Kvinslend simfonijski orkestar, Sarzana Muzički festival, Adelaide simfonija, Sidnej Simfonija, Peking Muzički festival, a radila je I sa dirigentima kao što su Evelino Pido, Iu Long, Ivan Adland, Dane Lam, Marko Zucarini, Nikolas Brajtvait, Johanes Fric, Muhai Tank, Nikolas Karter, Aldo Sisilo, Luka Šepati, Žak Lakomb i Danijel Karter. Kao solista koncerta u velikim orkestrima, Milica Ilić je cenjena po svojim nastupima u Orfovoj Karmina Burani, Fauerovom Rekvijemu, Rosinijevom Le Petite Mese, Mendelsohnovom Sanu letnje noći, Mahlerovoj simfoniji br. 4, a pevala je I mnoge odlomke i arije iz opera za svečane događaje, uključujući uloge Dorete, Laurete, Liua, Musete, Lakmea, Ofelije, Zaide, Konstanze, Titanije, Leile, Manon, i ostale. Poslednjih sezona, Milica je imala koncertne turneje po Italiji i Švajcarskoj i glumila je u novoj produkciji La Travaita za Operu De Tenerife i ulogama kao Cunegonda u Bernsteinovoj Candide za publiku u Ksjanu u Kini.
Milica Ilić je snimala za ABC Klasik i Klasični Film & Sound. Recitalni program ruskih pesama je planiran za buduće izdanje.

Napišite komentar »