КОНЦЕРТ ГРУПЕ ЛЕГЕНДЕ

Nenad 28. фебруар 2020. 0

Позориште Параћин,

ПЕТАК 28. фебруар 2019. у 20 часова,

концерт групе Легенде!

Цена карте 1000 динара. Телефон благајне 563 343.

Група Легенде основана је у Београду 1988.године, када и објављује свој први албум. Прва концертна сезона групе почела је на Богојављање 19. јануара 1995.године, концертом у београдском Сава Центру и до фебруара 2015.године одржано је 54. концерта у истој дворани. Традиција концерата у Сава Центру се наставља већ двадесетједну годину непрекидно, и свака нова концертна сезона започиње у Сава Центру, затим група Легенде наставља са турнејом по градовима широм Србије, региона и иностранства.
Група Легенде је одржала преко хиљаду и осамсто концерата у Србији, Црној Гори, Македонији, Босни и Херцеговини, Мађарској, Пољској, Кипру, Шведској, Словенији, Швајцарској, Аустрији, Канади, Немачкој, Аустралији, САД-у, Русији, Француској и Румунији.
Јубиларни – хиљадити концерт обележен је 05.фебруара 2005.године а прослава двадесетог рођендана групе Легенде обележена је фебруара 2008.године, у великој дворани Сава Центра.
Група Легенде је имала велики јубилеј 2012.године, обележила је 25 година постојања и успешног рада и тај значајан јубилеј је прославила радно, тако што је својој верној публици приредила величанствене концерте у Сава Центру 4. и 14.фебруара.
Због великог интересовања публике, исте године одржан је и дуго очекивани 50. концерт у великој дворани Сава Центра 7.априла под слоганом „У сусрет педесетом концерту“, који је био посебно величанствен и харизматичан по мишљењу публике, јер је само са својом публиком, верним поштоваоцима и пријатељима, у изузетно динамичној и веселој атмосфери прослављен јубиларни концерт.
Крајем 2012.године издавачка кућа ПГП РТС објављује троструки албум групе ЛегендЕ под називом „Трилогија“, са 59 одабраних најлепших песама, као посебно музичко издање и признање групи Легенде за изузетан дугогодишњи рад и сарадњу. Издање је због великог интересовања поштоваоца групе допуњено новим тиражом крајем 2013.године.
Посебно значајна и јубиларна је била и 2014.година јер је група Легенде својим концертима 8. и 23.фебруара обележила 20 година непрекидног концертног извођења у великој дворани Сава Центра, по чему смо јединствени јер то ни један музичар или група није урадио, и тим поводом нам је директор Сава Центра уручио свечану Плакету за дугогодишњу, непрекидну сарадњу. Још једно изузетно признање група Легенде је добила 12.априла у Народном позоришту – „Златни беочуг“ за 2013.годину, то је годишња награда за трајни допринос култури Београда коју додељује Културно просветна заједница Београда.
Награде
Група Легенде је добитник многих награда и признања: 10 награда “ Оскар популарности ”, 9 признања “Мелко”, 7 награда “ Златни Мелос ”, “ Златни виолински кључ ” ПГП-а за тираж, 4 златне плоче, награда Беовизије за песму из филма “ Јесен стиже дуњо моја ”, велики број признања за хуманитарне концерте, награде са неколико домаћих фестивала. Група Легенде је десет пута, од 1995.године проглашавана за групу године, а последње признање је добила новембра 2011.године – седми “Златни Мелос”. Поред ових признања, добитник је “ Златне палме” и “ Београдског победника ”. Ипак, 2014.година је посебно значајна групи Легенде због два посебна признања а то је Плакета Сава Центра која им је додељена јер су једини извођачи који су непрекидно 20 година одржавали концерте у великој дворани и признање “ Златни беочуг “ за 2013.годину, годишње награде за трајни допринос култури Београда, које им је Културно просветна заједница Београда доделила 12.априла 2014.године у Народном позоришту.

Napišite komentar »