FESTIVAL SLOBODNA ZONA / PROJEKCIJA FILMA „BERGMAN“

Nenad 4. мај 2019. 0

Galerija Kulturnog centra,
UTORAK  4. jun 2019. u 20 časova.
Projekcija filma „BERGMAN“. Ulaz slobodan.

13. Turneja filmskog festvala Slobodna zona se organizuje od sredine aprila do kraja juna u preko 50 gradova i mesta u Srbiji. Tokom dva i po meseca publika iz svih krajeva zemlje imaće priliku da potpuno besplatno pogleda najbolje filmove za koje se tokom 14. izdanja festivala Slobodna zona koji je u novembru održan u Beogradu, Novom Sadu i Nišu tražila karta više.

Bergman – godina života (dok.)

Reditelj: Jane Magnusson
Zemlja: Švedska
Godina: 2018.
Trajanje: 117’
Jezik: švedski, engleski
Uloge: Ingmar Bergman, Lena Endre, Thorsten Flinck

Produkcjia: B-Reel Films
Distribucija: Five Stars Film Distribution
Website: —
_____________________________

Međunarodna selekcija

Sinopsis
U periodu od šest godina, sredinom 20. veka, dešava se nešto neverovatno. Visoki, mršavi Šveđanin, na pragu četrdesete, ulazi u kreativni period bez presedana. Između 1957. i 1963. godine on režira neke od najznačajnijih klasika u istoriji filma, producira veliki broj pozorišnih produkcija za scenu i radio, i pored toga režira šest televizijskih filmova. U okvirima savremenih filmskih stvaralaca Ingmar Bergman ostaje nenadmašan do današnjeg dana.

O reditelju
Rođena 1968. godine, Džejn Magnuson je rediteljka i švedska novinarka. Bila je urednica televizijske emisije kulturnog sadržaja Kobra na švedskoj nacionalnoj televiziji. Režirala je televizijsku mini seriju Bergmanovi video snimci i dokumentarni film Prisvajanje Bergmana. Njen scenario za igrani film Pitanje kupaćeg kostima debitovao je na Tribeka filmskom festivalu 2010. godine. Nagrađena je za dokumentarac Ebe – Film Zlatnom bubom i Velikom švedskom žurnalističkom nagradom. Magnusonova je takođe napisala novelu Ester Vilijams: mokumentarac. Diplomirala je umetnost na Braun Univerzitetu u SAD.

Festivali i nagrade:
Cannes Film Festival, 2018
San Sebastian Film Festival, 2018

Napišite komentar »