TRIBINA „STRES KAO POSLEDICA GUBITKA RADNOG MESTA“

Nenad 17. januar 2018. 0
TRIBINA „STRES KAO POSLEDICA GUBITKA RADNOG MESTA“

Galerija Kulturnog centra Paraćin, sreda 17. januar 2018. u 19 časova.

Tribina „Stres kao posledica gubitka radnog mesta“.

Otvaranjem stečaja 20 septembra 2017. godine u Srpskoj fabrici stakla, bez posla je ostalo više od 800 ljudi. Nekoliko dana kasnije 230 njih nije dobilo priliku da potpiše Ugovor o povremenim poslovima sa SFS-om u stečaju, istog dana su se našli na ulici. Nepripremljeni za ovako nešto, mnogi od njih su zbog stresa dodatno ugrozili već narušeno zdravlje (među otpuštenima se nalaze trudnice, porodilje, ljudi koji boluju od teški i ne izlečivih bolesti). U njihovom nastojanju da skrenu pažnju javnost na svoj problem UG “Pokret dostojanstvenih” im je otvorilo svoja vrata.
Slušajući njihove teške životne priče, shvatamo da su posledice preživljenog stresa ogromne i za neke dugoročne. Nismo u prilici da im mnogo pomognemo ali realizacijom tribine pod nazivom “Stres kao posledica gubitka radnog mesta”- na kojoj će se radnicima obratiti psiholog i psihijatar u cilju sagledavanja dugoročnih i kratkoročnih posledica na njihovo zdravlje, uzrokovanih iznenadnim gubitkom radnog mesta, pokazat ćemo spremnost naše lokalne zajednice da se solidariše sa obespravljenim otpuštenim radnicima SFS-a.
Gosti tribine: gospođa Gordana Glavašević-lekar specijalista psihijatrije i gospodin Goran Ristić -diplomirani psiholog.

Napišite komentar »