Promocija knjige „Koliko si spreman da platiš“

kulturni centar 28. фебруар 2012. 0
Promocija knjige „Koliko si spreman da platiš“

Utorak, 28.02.2012. od 19h; Galerija kulturnog Centra – Promocija knjige „Koliko si spreman da platiš“ dr Brankica Ljamić Ivanović

„Koliko si spreman da platiš?“ je motivacioni roman – udžbenik. Tačnije: romansirani priručnik za život i posao u kome se, kroz dijaloge, (neizrečene) monologe, prikaze uspešnih životno-poslovnih stilova i rešenja problema koja su junaci pronašli, preklapaju koncepti i teme dobre komunikacione prakse i egzistencijalističko-humanističke psihologije, duhovnosti, strateškog menadžmenta, marketinga, prodaje usmerene prema klijentu, merenja učinka, standardizacije poslovanja i bezbednosti hrane.Radnja romana se dešava u Srbiji, u drvenom amfiteatru između šljivika i voćnjaka, sa pogledom na Dunav, i oko njega. Marko, Luka, Klara, deda Miloje, Bogdan, Milena i dr. su izmišljeni likovi koji su doneli odluku da im je dosta čekanja da aktuelna (ko-zna-koja-po redu) kriza prođe i pozabavili se onim što oni sâmi mogu da učine da bi im život postao smisaon i lep, u svakom mogućem smislu.
Junaci romana žive i rade u Srbiji kakva bi ona mogla da bude, u kojoj ljudi, po mnogo čemu različiti – obrazovani i neškolovani, iz grada i sela, žene i muškarci, domaći i stranci, stariji i mladi, iskusni i neiskusni – zajedno uče, radeći na pronalaženju efikasnih, profitabilnih i šarmantnih načina rešavanja i sprečavanja problema. U tom procesu, oni otkrivaju da malo početne hrabrosti podržane dobronamernim savetima i upornim i doslednim radom mogu dovesti do životnih rezultata koji daleko prevazilaze planirane poslovne efekte. Na taj način, nakon serije ličnih, profesionalnih, društvenih i istorijskih slomova, likovi romana pronalaze sopstvenu metodologiju da postanu i ostanu životni i poslovni pobednici.
Centralna tema učenja u ovoj knjizi se odnosi na definisanje onoga što se želi, na izbor puta, formulisanje ciljeva i usklađivanje privatnog i poslovnog.
„Koliko si spreman da platiš?“ je prvi deo trilogije pod radnim naslovom „Šta me ne ubi, ojača me“. Drugi deo iz štampe izlazi sredinom 2012. godine.

BELEŠKA O AUTORU

Brankica je psiholog, magistar menadžmenta, doktor organizacionih nauka sa profesionalnim iskustvom u proizvodnji, prodaji, marketingu i visokom školstvu. Takođe je akreditovani coach (ICF-International Coach Federation, SAD), NLP trener i auditor za ISO 9000 i 22000.
Živi u Beogradu sa porodicom i radi kao motivacioni trener, konsultant i business coach.

 

Napišite komentar »