PREDSTAVLJANJE ZBIRKE PESAMA „PUT MIRISA JEDNE BELE RADE“ RADICE KRSTIĆ

Nenad 13. октобар 2021. 0
PREDSTAVLJANJE ZBIRKE PESAMA „PUT MIRISA JEDNE BELE RADE“ RADICE KRSTIĆ

Predstavljanje prve zbirke pesama Radice Krstić „Put mirisa jedne bele Rade“ biće održano u sredu 13. oktobra 2021. u 19 časova u Galeriji paraćinskog Kulturnog centra. Ulaz je slobodan.
Autorka je u otvorenom pozivu koji prenosimo u celosti, opisala i svoj životni i kreativni put.
“ Dragi moji,
Srce mi je puno da se bliži dan promocije moje prve zbirke poezije i to baš u našem Paraćinu. Kažem-
našem, jer sam Vaše gore list.
Moje ime je Radica Krstić, neki od Vas će me prepozna# po devojačkom – Ristić. Rođena sam 1981. u tadašnjem Svetozarevu, današnjoj Jagodini. Odrasla u Trešnjevici, malom selu podno Juhora, pored Velike Morave. Tu sam pustila svoje prve korene, tu je jedna Rada započela svoje putovanje. Rada je jedan od nadimaka, iz detinjstva, onaj najdraži. Danas se utkao i u naslov moje prve zbirke poezije ’’Put mirisa jedne bele Rade’’. Zajedno sa njim i svi moji najmiliji, koje sam sa sobom u život kasnije ponela. Danas zajedno sa mnom i dišu i pišu.
Još od ranog detinjstva, kao đak u selu, zavolela sam poeziju i zaljubila se u njen način izražavanja.
Nastavila sam da pišem kao srednjoškolac. Posle završene Hemijsko-tehnološke škole u Paraćinu, put
me doveo na Rudarsko-geološki fakultet, Univerziteta u Beogradu. Posle završenih studija tu sam i ostala, iz prve da radim, kasnije sa porodicom i bila blagoslovena da postanem majka jedene Mine.
Svih tih godina sam se razvijala kroz redove pesama koje sam pisala, ali ih nisam delila sa drugima.
Danas, sa 40 godina i posle više od dve decenije, usudila sam se da neke od moji pesama ugledaju svetlost dana u formi zbirke. Tu zbirku poezije čini 65 pesama, to je jedno putovanje razvoja mene kao: deteta, ćerke, devojčurka, devojke, majke i žene. U redove pesama se utkala ljubav i njeni različiti načini da se iskaže. Pesme je pisala moja duša, a meni je čast i blagoslov, što imam priliku da to putovanje podelim sa vama.
Tim povodom Vas pozivam na promociju knjige, 13. Oktobra (sreda) u 19h časova, u sali našeg Kulturnog centra u Paraćinu. Adresa je Branka Krsmanovića 45. Biće mi srce puno da budete moji gosti i deo putovanja, puta mirisa jedne bele Rade.
Dobro mi došli.
S ljubavlju,
Vaša Rada. „

Napišite komentar »