PREDSTAVLJANJE ROMANA „POGLED TVOJ JE POGLED MOJ…“ Ivane Lekić

Nenad 10. decembar 2018. 0
PREDSTAVLJANJE ROMANA „POGLED TVOJ JE POGLED MOJ…“ Ivane Lekić

Galerija Kulturnog centra Paraćin

Ponedeljak 10. decembar 2018. u 19 časova

Predstavljanje romana Ivane Lekić „Pogled tvoj je pogled moj…“

Opis:
656 strana napisanih jezikom ljubavi.Ispunjena filozofijom, nadahnućem i praktičnošću, ovo je knjiga koja može da vas promeni jer pokreće nešto tajanstveno. Nešto što stvara čuda u najsloženijem od svih područja života: u ljudskom srcu.

Može li ljubav biti toliko velika da zbog nje odbacite sve svoje? Pogaziti sve u šta verujete? Koliko strast može biti velika, a opčinjenost jaka za nekom osobom? Doživljavamo li iskustva za koja smo čvrsto tvrdili da nam se nikad neće dogoditi? Ljubav u ovom romanu postaje jedan sveopšti pojam koji nadzire celi svet, pa čitanje njegovih stranica možemo nazvati intelektualnim iskustvom.

,, Pogled tvoj je pogled moj…’’ je jedna od onih knjiga koje podsećaju na moć knjiga, klasičnih ostvarenja, skrivenih na prašnjavim tavanima sa specifičnim mirisom tinte i žutog papira. One nas podsete da su knjige poput naočara u novi svet, mesta gde upoznajemo mnoštvo novih ljudi i naprosto – gradimo sebe.

,,Obična sam devojka… Žena… Imam godine kojih se ne stidim. Imam san kome težim. Imam ljubav kojoj se nadam.
Moja priča je obično – neobična. Moj put do ljubavi je pakao bez dna. Moje ostvarenje sna je noćna mora posuta pepelom obojene svakodnevice.

Nisam jedina, ali sam verovatno u krugu malobrojnih koji se ne boje da priznaju da još uvek sanjaju i još uvek tragaju za sopstvenim ostvarenjem. Još uvek se nadmećem sa vremenom!“

„Nije puštao moju ruku. Nisam mogla da mu vidim lice ali sam znala, po glasu, da je to ON. Da li je moguće da ON postoji? Da nije samo u mojoj glavi? Da nije izmišljotina? Moj san? Ni u snu mu nisam videla lice ali njegov glas onako dečački, nestašan, raspevan… Od tog glasa bih uvek blago zadrhtala…“

„…snovi su snovi. Izmenjeni ili ne, skriveni ili ne, ostaju večno. Ili se ostvaruju, ili te muče celog života…“

„Ima vremena za sve, samo se mora biti svestan vremena…“

Napišite komentar »