PREDSTAVA „KAUBOJI“

Nenad 27. oktobar 2016. 0
PREDSTAVA „KAUBOJI“

Pozorište Paraćin,četvrtak,27.oktobar 2016. u 20 časova.

Predstava „Kauboji“  Narodnog  pozorište iz  Kikinde!

Cena karte 500 dinara.Telefon blagajne 563472.

kauboji front

ornament

U pitanju je projekat koji u svakom pogledu nadilazi dosadašnje projekte Kikindskog pozorišta. Saradnici, koji su angažovani, trenutno su među najboljima u svom poslu u Srbiji, počev od reditelja Kokana Mladenovića, scenografkinje Marije Kalabić, kostimografkinje Tanje Radišić, kompozitorke Irene Popović i ostalih.
U podeli će se našla, kao gošća, trenutno jedna od najboljih mladih pozorišnih glumica Emina Elor , dobitnica Sterijine nagrade.

kokan

Kokan Mladenović

Kako je u pitanju predstava koja imata elemante mjuzikla, vrlo je zahtevna za glumce i fizički i psihički:

-Predstava „Kauboji” je jedna lepa, ljudska pozorišna priča, ali i raskošna komedija. Predstava je sama po sebi beskrajno teška, jer podrazumeva ne samo sposobnost glume, nego i fizičku sposobnost izvođača, učenje koreografija, sviranja i pevanja. Verujem da će Kikinđani nakon ove predstave biti ponosni na svoj ansambl – rekao je Kokan Mladenović i izrazio veliko zadovoljstvo što sarađuje sa ansamblom kikindskog Narodnog pozorišta koji je okarakterisao kao spretan, vredan i duhovit.

Predstava se bavi pozorištem. Priča prati sudbine 57 likova, koje tumači 13 glumaca, koji se uzdižu iznad svojih neuspeha i svoje neznanje pretvaraju u pozorišnu veštinu. U predstavi igra Emina Elor, glumica novosadskog Mađarskog narodnog pozorišta koja je ovenčana „Sterijinom nagradom”:

– Drago mi je što mi se pružila prilika da ponovo sarađujem sa ekipom kikindskog pozorišta. Izuzetno je vredna i radna ekipa. Najbitniji je taj trud koji se pominje i ističe i u samom komadu – rekla je Emina Elor.


 

 

 

 

Reditelj: Kokoan Mladenovićkauboji2

Scenograf: Marija Kalabić

Kostimograf: Tanja Radišić

Kompozitor: Irena Popović

IGRAJU:

MARKO GVERO

ĐORĐE MARKOVIĆ

NIKOLA JOKSIMOVIĆ

DRAGAN OSTOJIĆ

SLAVOLJUB MATIĆ

MILJAN DAVIDOVIĆ

BRANISLAV ČUBRILO – RUS

BRANISLAV KNEŽEVIĆ

GORDANA RAUŠKI

TANJA MARKOV

 

Napišite komentar »