PREDAVANJE:VODA-IZVOR ŽIVOTA-HIDROTERAPIJA

Nenad 7. februar 2017. 0
PREDAVANJE:VODA-IZVOR ŽIVOTA-HIDROTERAPIJA

Galerija Kulturnog centra Paraćin, sreda, 08.februar 2017. u 19 časova.
Predavanje: Voda – izvor života
Hidroterapija
Najbolja tečnost za telo čoveka je čista voda.
Voda je sastavni deo krvi i čini oko 70 % ukupne težine odrasle osobe. Telo koristi vodu za čišćenje, rashlađivanje i uspostavljanje veoma važne hemijske ravnoteže u organizmu. Vodu gubimo znojenjem, disanjem i izlučivanjem. Gubitak od 20 % vode može prouzrokovati fatalan ishod.

Kada prisiljavamo telo da radi sa ograničenom količinom tečnosti, to izgleda kao kada bismo prali sudove posle ručka u čaši vode. Zbog nedostatka vode bubrezi moraju intenzivnije da rade u otežanim uslovima, da bi izlučili štetne materije iz organizma, što oštećuje njihovu funkciju. Svakoj ćeliji u telu potrebna je voda da bi mogla dobro da funkcioniše.Osećaj žeđi nije stvarno merilo potrebe organizma za vodom.

Redovnom upotrebom vode, kao i kupanjem pomaže oslobađanja kože od prljavštine i štetnih materija koje su se izlučile znojenjem.

Voda je od životne važnosti i moramo je koristiti obilno da biste imali dobro zdravlje i životnu silu.

Kako da voda blagotvorno deluje na naše zdravlje dođite da čujete na zdravstvenom predavanju „Hidroterapija“ koje će održati nutricionisa Albert Vrgoč u sredu 8. februara u 19h u Kulturnom centru u Paraćinu.

Predavanje je u organizaciji Kluba zdravlja Pomoravlje, Crvenog Krsta Paraćin i Kulturnog centra Paraćin.

Očekujemo Vas u prelepom ambijentu galerije Kulturnog centra Paraćin u ulici Branka Krsmanovića 45.

Dobrodošli !

Vaš Klub zdravlja Pomoravlje

Napišite komentar »