Home   Istorijat     Izlog     Programi     Arhiva     Kontakt   Lokacija   Ko smo?
Izložba Branislava Brkića 28. 09 - 14.10, Galerija KC

 

Tibet

Tibet

Tibet

 

Branislav Brkić - Sjaj u očima Tibeta

Na poziv kineskog Ministarstva informisanja i kineskog Foto saveza, a na preporuku kolege fotografa Štefana Tota iz Rumunije, Geza Lenert iz Novog Sada i ja smo bili predstavnici naše zemlje u foto ekspediciji "Tibet u očima stotinu fotografa", koja se odvijala krajem juna i početkom jula 2005. godine.

Među učesnicima je bilo 48 fotografa iz svih krajeva sveta i još toliko fotografa iz Kine. Na Tibetu smo proveli 10 dana na nadmorskim visinama od 3.650 do 5.500 metara.

U tim uslovima, veoma teškim za naše neprilagođene organizme, domaćini su se, maksimalnom pažnjom i savršenom organizacijom, pobrinuli da svako od nas napravi po više hiljada snimaka u nesvakidašnjem ambijentu Tibetske visoravni.

Kolekciju "Sjaj u očima Tibeta", koju čine 32 fotografije, izdvojio sam iz zbirke od oko 4.000 svojih snimaka. Svi kadrovi su nastali u predelu gradova Lasa, Šigace i Sakia i na putovanjima između njih.


Branislav Brkić je rođen 1960. godine u Valjevu.

Završio je Elektrotehnički fakultet u Beogradu, živi u Beogradu i radi u sopstvenom preduzeću AB Soft (www.absoft.co.yu). Kreativnom fotografijom se bavi od 1980. godine i za to vreme je učestvovao na oko 300 grupnih izložbi u zemlji i inostranstvu na kojima je nagrađivan preko 120 puta.

Do sada je imao 7 samostalnih izložbi. Kod međunarodne fotografske organizacije FIAP ima umetničko zvanje AFIAP.

U Foto kino savezu Srbije ima umetničko zvanje Kandidat majstor fotografije.

Trenutno obavlja funkciju predsednika Foto kino saveza Srbije.

Član je foto radionice "Art natura art" iz Beograda.

© Copyright 2006. | kcp.org.yu | webmaster |