Koncert za flautu i malu harfu „Voyage“

kcp 17. novembar 2011. 0
Koncert za flautu i malu harfu „Voyage“

Četvrtak, 17. 11. od 20h Galerija kulturnog centra – Koncert za flautu i malu harfu „Voyage“ flauta- Iva Ugrčić i mala harfa-Ana Brateljević.

Flautista  Iva Ugrčić je studirala I diplomirala na Fakultetu Muzičkih umetnosti u Beogradu sa najvećom ocenom. Bila je stipendista Vlade Srbije, grada Beograda I norveške vlade kao  jedan od 100 najboljih studenata Srbije. Dobitnik je mnogobrojnih nagrada na domaćim i internacionalnim takmičenjima kao solista ili član kamernih sastava,  nastupala na brojnim festivalima (Internacionalni festival Sarajevska zima , Flauta fest, EXIT festival.. ).

Ana Brateljević rođena je 05.04.1986. Muzikom se bavi od šeste godine kada počinje da uči klavir, a potom harfu u klasi prof. Milice Barić. Diplomirala je harfu na Fakultetu Muzičke Umetnosti u Beogradu (2006), završila specijalizaciju na istom fakultetu (2007) sa najvišim ocenama u klasi prof. Ljiljane Nestorovski. Pored harfe, na FMU Beograd, diplomirala je klavir (2008) u klasi prof. Marije Đukić. Nastavila je školovanje u Pragu u klasi eminentne svetske harfistkinje Jane Bouškove, prvo na Praškom Konzervatorijumu, završivši specijalan kurs harfe na engleskom jeziku (2008), a potom na Muzičkoj Akademiji, gde je uspešno završila Master studije harfe, na češkom jeziku.

 

Napišite komentar »