Koncert trubačkog orkestra Dejana Jevđića

kulturni centar 28. јун 2015. 0
Koncert trubačkog orkestra Dejana Jevđića

Nedelja 28.jun 2015. od 21 čas; Gradski trg u Paraćinu

Koncert trubačkog orkestra Dejana Jevđića

Proglašen za MAJSTORA TRUBE u Guči 2014, Zlatna truba Guča 2011, 2012, 2013 god. ,Najbolji orgestar Guča 2014.

IME trubača Dejana Jevđića (34), iz sela Rasna kod Požege, ispisano je zlatnim slovima na mermernoj ploči u Guči, na kojoj su uklesana imena majstora trubena Saboru trubača . Trubački orkestar Dejana Jevđića formiran je u decembru 2000. godine. Tadašnji sastav brojao je ukupno 9 članova, a veliku pomoć i podršku u samom formiraju orkestra pružio je Miladin Jovanović, trubač iz Sirogojna.

U porodici Jevđić trubaštvo je višedecenijska tradicija. Kada su devedesetih godina prošlog veka počeli Dejan, Slobodan i Branko, Dejan je nasledio pradedu, dedu i oca i počeo da svira filigornu, Slobodan polubas a Branko bubanj. Tako su trojica braće Jevđić uz pomoć Miladina Jovanovića iz Sirogojna formirali orkestar i počeli sa javnim nastupima.

2005. godine izdali su svoj prvi CD u izdanju PGP RTS, više puta nastupali na RTS i drugim televizijama. Iste godine na takmičenju trubača Zapadne Srbije na Zlatiboru, osvajaju „Zlatiborsku pletenicu“ za najizvornije muziciranje i nagradu za najbolji bariton, te se kvalifikuju za nastup u Guči.

Takođe 2005. godine, na takmičenju za zlatnu trubu Republike Srpske u Banjaluci osvajaju Zlatnu trubu.

 

 

Napišite komentar »