Filmski festival Slobodna zona

kulturni centar 14. maj 2012. 0
Filmski festival Slobodna zona

Filmski festival Slobodna zona u toku maja predstaviće sa 5 filmova, koje je beogradska punlika u poslednjem izdanju festivala izglasal za najbolje.

U Galeriji kulturnog centra od 20 časova,

Ponedeljak – 14.maj – „DEPONIJA“  dokumentarni

REDITELJ  Lusi Voker – nežna i blistava apoteoza o ljudskom dostojanstvu i smislu za radost pred jednostavnom činjenicom da se postoji, pa makar to bilo i u najnehumanijim uslovima. Tu je i žanrovska kombinacija romanse i komedije sa elementima drušvene kritike.

Utorak  - 15.maj – „NAŠ RAJSKI VRT“ dokumentarni

REDITELJKA  Manoa Kalila Naš rajski vrt gledaoce će uvesti u autentični mikrokosmos u kome pripadnici neprijateljskih nacija i konfesija ipak uživaju u mirnoj koegzistenciji

Sreda  - 16.maj – „ZIDOVI“ igrani

REDITELJ Gustavo Tareto – Ispituvanje motiva samoće u modernom svetu, otvarajući vedru mogućnost da se zidovi ipak poruše.

Ponedeljak – 21.maj – „NAFTOVOD“  dokumentarni

REDITELJ Ristearda ODomnejla doneće priču o stanovnicima irskog priobalnog mesta koji će zbog očuvanja svojih malih poseda doći u sukob ne samo sa kompanijom Šel – zagađivačem njihovih zemljišta, već naposletku i sa samom državom.

Utorak – 22.maj – „PISMO OCU“ dokumetarni

REDITELJ Srđan Keča na dubok i smeo način bavi se suočavanjem čoveka sa prošlošću i preispitivanjem individualnih odgovornosti ljudi zahvaćenih turbulentnim kretanjima istorije.

Napišite komentar »