41. SISEVAČKA LIKOVNA KOLONIJA

Nenad 25. август 2016. 0
41. SISEVAČKA LIKOVNA KOLONIJA

#sisevačkalikovnakolonija2016.

Galerija Kulturnog centra Paraćin,ČETVRTAK,25.avgust 2016. u 12 časova/Otvaranje 41. tradicionalne Sisevačke likovne kolonije.

Okupljanjem umetnika u Galeriji Kulturnog centra počeće ovogodišnja,četrdeset prva po redu,tradicionalna Sisevačka likovna kolonija.Slikari će raditi  u hotelu Koliba na Grzi kod Paraćina do 31.avgusta i svojim delima će dodatno obogatiti zbirku slika grada Paraćina.

Ove godine gosti kolonije su Jovana Savić iz Aleksinca,Olga Đorđević iz Niša,Radojka Samardžija i Tanja Nikolajević Veselinov iz Beograda,Đorđe Stanić i Vladan Terzić iz Užica,kao i Stefanija Veljković i Stefan Jovičić iz Paraćina.

Kolonija se održava u organizaciji Kulturnog centra Paraćin,a pod pokroviteljstvom opštine Paraćin.

Biografije učesnika:


Jovana Savić,
akademski slikar iz Aleksinca (Fakultet likovnih umetnosti u Nišu 2013),
Rodjena u Nišu (Srbija) 1985 godine.

Olga Djordjević, Diplomirala na Fakultetu umetnosti u Nišu na Odseku za likovne umetnosti 2009 godine.

Student je treće godine doktorskih akademskih studija studijskog programa Slikarstvo na Fakultetu umetnosti u Nišu u klasi red. prof. mr Djura Radonjića.

Član je ULUS-a od 2012 godine.

Član je grupe umetnika „Sinteza“.

Radojka Samardžija, slikarka tekstila iz Beograda.

Đorđe Stanić je rođen 1973. godine u Užicu.Izlagao je na oko 20 samostalnih i oko 50 kolektivnih izložbi, a njegova dela se nalaze u brojnim privatnim i javnim kolekcijama. Njegove slike su ekspresivne, bogatog kolorita, poseduju svoju jedinstvenu atmosferu.”Svojim slikama pokušavam da sačuvam od zaborava i ostavim budućim naraštajima iskonsku Zapadnu Srbiju, onakva kakva je, svu skrivenu u nekim procepima života i prirode, punu tradicije.”

Vladan Terzić,rodjen u Beogradu 1953. godine. Slikarstvo diplomirao na Akademiji umetnosti u Novom Sadu 1985. godine u klasi profesora Dusana Todorovica. Clan je ULUS-a od 1986. godine. Zivi i radi u Uzicu kao slobodan umetnik.

Тања Николајевић Веселинов рођена је у Београду 1959. године. Дипломирала је на Факултету ликовних уметности у Београду 1984. године, на Одсеку сликарства, у класи професора Стојана Ћелића и професора Милице Стевановић. Од 1986. године члан је УЛУС-а, у статусу слободног уметника.

Stefanija Veljković diplomirani slikar iz Paracina.

Stefan Jovicić diplomirani slikar iz Paracina.

 

Napišite komentar »